torstai 11. syyskuuta 2014

Villin puutarhan verta vahvistava vihreä pesto

Olemme niittäneet joitain paikkoja pihamaallamme aivan sitä ajatellen, että saisimme korjata villivihannesten aatelistoa, nokkos - ja vuohenputkisatoa koko kesän. Taivaisiin kohottelevista, suuremmista nokkosista keräilen myös satoa heidän latvaosistansa. On kyllä ollut upea kesä, joka päivä yllinkyllin villiä kaikessa yltäkylläisyydessämme kokonaisuutemme voimaksi! Ja näin sain siis jälleen kerätä nokkosta kuivumaan ja sen lisäksi valmistaa tätä taivaallisen maukasta pestoa.

Porkkanan naatti, nokkos, kehäkukkapesto - kiitos!

* noin kolmen porkkanan rehevät, vahvat naatit
* n. litra tuoretta nokkosta --> pikku kipollinen ryöpättynä ( kastetaan kuumaan veteen hetkeksi )
 ( Ethän heitä keitinvettä hukkaan, teeksi salli sen tulla, vaikka pirtelösi pohjaksi )
* 10 kehäkukan terälehdet
* 4 - 5 valkosipulin kynttä
* 1 t puhdistamatonta merisuolaa
* n 3 dl hyvää öljyä, käytin puolet pähkinäisen aromikasta hamppuöljyä ja puolet laadukasta    oliiviöljyä ( TerraCreta! )


Ainekset siis tehosekoittimeen ja surrautetaan sydämellisesti tahtomansa rouheaksi, virtaavaksi massaksi. Purkitetaan. Ei todennäköisesti säily montaa hetkea, sillä on vaan niin käsittämättömän hyvää! Jos jostain syystä rupeaa jääkapissa venymään, niin parin viikon kuluessa olisi hyvä saattaa tämä makutaivas kehoonsa!

Rakkaudesta keittiömatkaan ja ravitsevaan, suuremmoisen maukkaaseen voimaruokaan!
Ja ne eläväiset porkkanannaatit, joita ei tehdä pestoksi, syödä salaattina taikka muhennoksena esim lampaanlihan kanssa, kuivataan talven varalle eikös niin! Ihanaa elämää, elävää elämää kehollein, vain paras on kyllin hyvää, koska olemme kaiken tämän arvoisia ja paljon enemään. Rakastetaan itseämme.

2 kommenttia:

  1. Tämän kesän pestovalloittajat meillä olivat nokkos- ja porkkananlehti pestot. Villit puutarhat ovat parhaita ja anteliaimpia, niin ihmisille kuin muillekin otuksille!

    VastaaPoista