maanantai 20. lokakuuta 2014

Masentaako valon vähyys - syyvään rhodiolaraakasuklaata :)

Ruusunjuuri carobraakasuklaa pehmeällä proteiiniboostilla

* 1, 25 dl kookosöljyä
* 1,25 dl kaakaovoita
* hyps puhdistamatonta merisuolaa
* 3 tl ruusunjuuri uutejauhetta
* 0,5 dl vaniljaista riisiproteiinia
* 4 kukkurallista rkl carobjauhettta
* 1 rkl mustikkaroihetta
* makeutusta makunsa mukaan esim hunajata tahi steviauutetta, tähän laitoin karamellista steviauutetta tipottain

Sulata ihanat rasvat lasipurkissa vesihauteessa, lempeästi jottei rakkat, tärkeät ravinteet sula pois, Sekoita muut ainekset sulaneeseen rasvaan tasaikseksi ja kaada muotteihin tai ihan vaikka pakasterasiaan. Laske pakkaseen jähmettymään ja nauti 20 minuutin kuluttua ensimmäiset palaset. Jahka laittaa suklaat vaikka sorsamuotteihin, niin saa vielä enemmän iloa näistä - on ne jotenkin niin hassut! Ja sitten voikin tanssia pöydällä!

Ruusujuuri lisää ihanasti iloa,  vireyttä ja voimaa sekä parantaa keskittymistä. Rhodiola buustaa aivojen serotoniini- ja dopamiinipitoisuutta ja tälla tavoin pitää yllä hyvää mielialaa ja on oiva tuki esim. kaamosmasennukseen. Lisäksi ruusujuuri on vahva antioksidantti, joka toimii adaptogeenisesti - kiitos Kaikkeus! Vielä sai käydä puutarhalta jäisiä ruusunjuuria ostamassa lisää, ihanan vahvat taimet. Nyt juurakot odottavat purkeissa kevääseen ja pääsevät sitten puutarhan karuimpaan kohtaan kasvamaan.

Tästä suklaasta vielä sen verran, että itse käytän tällä hetkellä miltei vain carobia enkä juuri ollenkaan raakakaakaota, mutta halutessaan tämän voi tehdä myös siitä. Raakakaakaokinhan tehostaa serotoniinin tuotantoa ja ohan se sekin hyvvää!

Ihanat raaka-aineet  tilaukseen täältä: http://foodin.fi/
Teemun uusin kirjoitus, vinkkejä mielen tasapainoon " Tämän kirjoituksen tarkoitus on antaa toivoa ja voimaa oman mielen kunnossa pitoon, oli tilanteesi mikä tahansa. " : http://hidastaelamaa.fi/2014/10/mika-meita-mielta-vaivaa/

Villasukkapäiviä, tulen ritinää ja lämpöä alkutalveen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti