perjantai 17. lokakuuta 2014

Hertta-Tuvalla tuoksuu herkullinen gluteeniton marjapiirakka!

Mitä mitä mitä - rakkauden tuvassamme tuoksuu marjapiirakka!! Iki-ihana tuoksu leijailee, sulaa syvyksiini! Eipä olekaan hetkeen pitkään tämänkaltaista somaa tuoksua saanut tuoksutellakaan, hei ei muuten vielä kunakaan päivänä Herttamme elämässä. Velho heitti ilmaan ajatuksen marjapiirakasta, minä sen sydämeeni nappasin, innostuksesta uhkuen aloin het kehittelemään laadukasta piirakasta <3 Ja näin luontui ihanasti tulen ritinän ollessa äänimaailmani minussa.

Kvinoapuolukkapiirakka
pieneen vuokan n. 20 cm halkaisijaltaan

Pohja:
* 100 g huoneenlämpöistä luomu voita
* 1 luomu muna
* 2 dl kvinoajauhoa
* 2 rkl intiaanisokeria

Sekoitetaan, vatkataan. Minä pistin ainekset Punaiseen Vitamixiin ja hurrauttaa surrautin löyhäksi massaksi. Ihan kaikkea en saanut syvältä kannusta kaavittua, mutta ei se mitään, sillä loput voi sitten sormin syödä suoraan suuhun, sillä  jo pelkkä taikina on hyvvää!

Taikina levitetään sitten hymyssä suin pienen piirakkavuoan pohjalle ja valmistetaan täyte.

Punainen, puolukkainen täyte :
* 3 dl puolukoita ( tai muita tahtomiaan marjoj tahi vaikka omppusia )
* 1 rkl sulatettua voita
* 1 muna
* 1 muhevaa dl kookoskermaa
* 2 rkl intiaanisokeria
* 1 rkl kanelia
Sekoita kermaan ainekset ja kaada pohjan päälle ja laske käsistäsi uunin lämpöön, 200 asteeseen n. 25 minuutiksi uunin keskitasolle! Täytteen voi myös hurrauttaa surrauttaa tehosekottimessa samettiseksi, mutta silloin piirakasta tulee aika löysä, mutta se ei kyllä makua haittaa! <3 Ihana syys ja pirtsakat, tuoksuvaiset piirakat ilonamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti