perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisemme gluteeniton raakamämmi

Tattarimämmi
n. 4 dl tattaria
200 g luumuja
3 rkl carobia
hyps suolaa
1 rkl gluteenitonta talkkunaa
2 tl hunajaa
1 ½ tl pomeranssinkuorta jauhettuna

Huuhtele tattarisuurimot, liota hetki lämpimässä vedessä, huuhtele, siivilöi ja idätä vuorokauden ajan. Iduissa tulisi olla pikkiriikkinen häntä näkyvillä. Liota luumuja yön ylitse pehmeiksi, säästä liotusvesi. Lisää kaikki ainekset blenderiin ( tai kippoon ja surauta sauvasekottimella )  ja lisää vähitellen liotusvettä, jotta saat tahtomasi massakoostumuksen. Heleppoa. Nautitaan ilossa pääsisäisessä. Tarjoile vaikka vaniljalla maistetun kookoskerman kera.

2 kommenttia:

 1. LUONTAISESTI GLUTEENITON TATTARIMÄMMI - SIIRAPILLA MAKEUTETTU

  Valmistetaan luontaisesti gluteeniton tattarimämmi luontaisesti gluteenittomista tattarimaltaista ja luontaisesti gluteenittomista tattarijauhoista tai muista luontaisesti gluteenittomista jauhoista.
  Teen notkean puuron noin 75 asteiseen veteen tattarimaltaista ja tattarijauhoista. Laitan seoksen hautumaan noin 75 asteiseen uuniin noin 2 tunniksi. Hautumisen aikana sekoitan muutaman kerran ja lisään (tai en lisää muuta kuin suolan) mahdolliset mausteet ja ripauksen suolaa. Hautumisen loppuvaiheessa lisään makeuttamaan reilusti siirappia. Siirappi on pakollinen, koska tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta - ei siis imelly imeltämällä.
  Makeutettu mämmiseos laitetaan uunivuokiin ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paistamisen aikana lisätään pinnalle pari kertaa muutama ruokalusikallinen siirappivettä estämään kuorettumista.
  Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmiä kannattaa valmistaa kuitenkin useampi vuoallinen, koska odottaessa mämmivuoat saattaa yllättävästi tyhjentyä.

  Tattarimämmin voi valmistaa myös imeltämällä kun valmistukseen käytetään imeltävää aktiivisuutta sisältävää jauhoa, MUTTA SILLOIN TATTARIMÄMMI EI OLE GLUTEENITON. !!!

  VastaaPoista
 2. LUONTAISESTI GLUTEENITON TATTARIMÄMMI - AITO KAURAJAUHOLLA IMELLETTY

  Valmistetaan luontaisesti gluteeniton tattarimämmi luontaisesti gluteenittomista tattarimaltaista ja luontaisesti gluteenittomista tattarijauhoista tai muista luontaisesti gluteenittomista jauhoista JA IMELLETÄÄN IMELTÄVÄÄ AKTIIVISUUTTA SISÄLTÄVÄLLÄ "PUHDAS KAURA" JAUHOILLA. Varmistetaan että kaura sisältää imeltävää entsyymiä - osasta kauratuotteita lämpökäsittely tuhoaa imeltävän entsyymin.
  .
  1. Valmistetaan notkea puuromainen seos noin 70-75 asteiseen veteen tattarimaltaista ja tattarijauhoista sekä imeltävästä kaurajauhosta.
  Seokseen voi lisätää hyvin soseutettua perunaa imeltymistä edistämään.
  .
  2. Laitetaan seos hautumaan noin 75 asteiseen uuniin noin 2-3 tunniksi. Hautumisen aikana sekoitetaan muutaman kerran ja lisätään mahdolliset mausteet ja ripauksen suolaa - tai ei lisätä muuta kuin ripaus suolaa.
  .
  3. Mämmiseos laitetaan uunivuokiin ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paistamisen aikana lisätään pinnalle pari kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista.
  .
  Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmiä kannattaa valmistaa kuitenkin useampi vuoallinen, koska odottaessa mämmivuoat saattaa yllättävästi tyhjentyä.

  VastaaPoista