perjantai 7. elokuuta 2015

Monimuotoisuus tukee osiensa summaa

Omenapuu 'Saarijärvenpunainen' alla ja vierellä on ihanasti vaikka ja mitä maata peittämässä ja toisiaan tukemassa. Hamppua, päivänkakkaraa, karviasta, tiarellaa, naurisa, korianteria, mansikoita, mansikoita, mansikoita, rucolaa, siperianhernettä, hamppua, sokeriherneitä ja vaikka mitä muuta ihanaa!


Tämän omppupuu Harlamowskin kyljessä töröttävän kivikiemuran sylissä näkyy kaikki kasvavan niin vallattomasti - kiitos.Schisandra on vallan innostunut tässä kohdassa, tuulet ovat suotuisat. Tähän ryhmään( ei kivikiemuraan) muuttaa pian  myös mustaselja sekä japaninruusukvitteni - kokkeeksi lämpöön. 

Monivuotinen viinisuolaheinä kivikiemuran mutkassa ja kaik muutkin yrtit rehottavat, mansikkapinaattia löytynee nyt vaikka ja kuinka.

Ylhäältä heit' katselen

Pequn kyljessä, vanavedessä, katteen suojissa pottua, naapureilta saatua 'amerikanpunasta', on sipalia, sallaatteja, mansikoita ja voi mikä hoito on käydä pistättämässä itseään maarianohdakkeella. Se on tuo kirjavalehtinen ihanuus. Kimalaiset tykkää myös. Onhan sitä vaikka ja mitä.

Jok' vuosi muuttaa näkymäänsä kaiken kasvaessa. Ihana puutarha.

Raparperinlehdet ovat kyllä oivaa katetta poluillekin, siellä alla möyrii mönkiäiset, tarhamaltsaa, kesäsalaattia ja superpalsternakkaa. Tullee hyvä siemensato!

Aronian katveessa vihtyy salaatit, nipsnaps rouskista, nappasin myös mansikoita aamupalaksi.


2 kommenttia:

  1. Jokunen aika sitten löysin siun puutarhan. Ihana! Seuraan jatkossakin, mitä tapahtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Kasvatellaan, seurallaan kaiken kasvua! <3 Kiitos ja ollaan yhteydessä näin(kin) <3

      Poista