sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Itämaisvivahteiset karitsapyörykät aamuumme

Yhtä gourmetia tämä elo - miksipä ei, vain parasta. Aamupalla, lounaalla, illallisella - makutaivas aina läsnä.

Karitsapullerot maistuvat aamussa ja antavat pyhälle, kauniille, suuremmoiselle kulkuvälineelle oivan voiman uuteen päivään!

* 500 g LuolamaanLuomun ( Sodankylän ) karitsanjauhelihaa
* 1 luomu muna
* 1,½ dl vettä
* puolikas purjo
* 4 valkosipalin kynttä
* 1 rkl kookosjauhoa möyheyttämään ja sitomaan hellästi
* 1 iso rkl kanelia
* 1 iso rkl jeeraa
* 3 tl curryjauhetta
* 1 ½ tl puhdistamatonta merisuolaa
* kourallinen tuoretta persiljaa vihreydeksi ja voimaksi

Sekoitetaan massaksi, laitetaan lempeän tulen uuniin toviksi. Sillä tovin voi käydä vaikka tekemässä vielä vähän syyskylvöjä sekä suojata nuorukaiset omenapuuta verkoilla, jotteivat mene jänöjen suihin het. Pyörykät nautitaan hapankaalella höystettynä ja aina ikuisuudessa parhaassa seurassa - kiitos.

1 kommentti: